Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Papaya med lufttorkad skinka

En god och fräsch sommarrätt som lätt blir populär bland både stora och små.

Elisabeth Johansson
Papaya med lufttorkad skinka
Papaya med lufttorkad skinka
Papaya med lufttorkad skinka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2papayor- eller 1 stor ( 500 g)
  • 8körsbärstomater
  • 50 grucola
  • 1 dloliver- svarta
  • 8skinka- skivor svensk lufttorkad skinka, serrano eller parmaskinka
  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär papayan i klyftor och kärna ur.

  2. Halvera tomaterna och blanda med rucola och oliver.

  3. Lägg på papaya och skinka.

  4. Ringla över olja och salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?