Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander

Recept på papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander. Gör gärna hummusen i god tid så att smaken hinner utvecklas.

Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander
Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander
Papadam med curryhummus, gemsallad, snackgurka, mynta och koriander

Ingredienser

  • 20papadam- indiska linsbröd
  • 4gemsallad
  • 20snackgurkor
  • 1 knippamynta
  • 1 knippakoriander

Curryhummus

  • 400 gkikärter- kokta
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskcurry
  • 1 msktahini (sesampasta)- sesampasta
  • 2 mskcitron- pressad
  • 3 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 dlturkisk yoghurt- eller grekisk, ev

Gör så här

  1. Curryhummus: Skala vitlöksklyftan. Mixa kikärter och vitlök i matberedare med curry, tahini, citronsaft och olja till en slät smet. Krydda med salt. Låt stå i kylen ca 1 timme före servering.

  2. Tillaga papadam enligt anvisning på förpackningen.

  3. Bryt gemsalladen i bitar. Halvera gurkan på längden. Lägg upp sallad, gurka och örter på ett fat.

  4. Servera grönsaker och papadam med hummus.

Vad tyckte du om receptet?