Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Panzanella är en italienska brödsalladen som är perfekt att laga när du har lite bröd över och tomaterna är som bäst.
Sätt ugnen på 225°. Skär brödet i kuber och lägg på en plåt. Rosta mitt i ugnen 10–12 min, tills de är gyllene.
Kärna ur och skär paprikan i klyftor. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och rosta mitt i ugnen 15–20 min, tills de får lite färg.
Halvera små tomater eller skär stora i bitar. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur den med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skala och skiva löken. Skär kronärtskockshjärtana i klyftor (spara spadet). Lägg bröd, grönsaker och kapris i en stor skål.
Vispa ihop 1/2 dl olja, vinäger och 2 msk olja från kronärtskockorna. Häll dressingen över grönsakerna och krama lätt med händerna.
Strimla basilikan och blanda ner i salladen. Strö på flingsalt och peppar. Låt salladen stå i rumstemperatur ca 30 min före servering.