Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italienska bröd

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Italienska bröd
Italienska bröd
Italienska bröd
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 gtomater- mogna, exempelvis röda kvisttomater, gröna tomater, cocktailtomater
  • 1rödlök

Sås

  • 45sardeller
  • 45 mskolivolja
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskcitronsaft- färskpressad
  • 0,5 krukabasilika- strimlad
  • 1 knippapersilja- liten, hackad eller strimlad

Till servering och garnering

  • 4 skivorsurdegslantbröd
  • flingsalt- nymalen svartpeppar
  • 1citron- vältvättad eller ekologisk, strimlat skal av
  • 810 storakapris

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar eller skivor. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.

  2. Hacka sardellerna och blanda dem med olivolja, vitlök, vinäger, citronsaft, basilika och persilja. Vänd ner tomaterna och köken.

  3. Pensla brödet med oljan och rosta det i en grill- eller stekpanna.

  4. Toppa brödet med salladen. Salta, peppra, toppa med citronskal och kapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök