Panzanella är bästa sommarsalladen, som passar till både fisk, kött och vegetariskt. En perfekt sallad som görs på överblivna brödrester. Steks brödet, som i det här receptet, blir salladen lite crunchigare.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
700 gtomater- gärna i olika färger och former
1 tsksalt
1 tskströsocker
300 glantbröd- ljust
2 mskolivolja- + 2 msk
1vitlöksklyfta
1 burkgrillad paprika- (200 g)
1rödlök- liten
1 tskdijonsenap
1 tskrödvinsvinäger
1 krmsvartpeppar- nymald
0,5 dlkapris
1 krukabasilika
Gör så här
Hacka tomaterna grovt och lägg dem i en sil med en bunke under. Blanda med salt och socker. Krama tomaterna lite med händerna så att de vätskar av sig något. Låt stå ca 10 min för att rinna av.
Skär bort de hårda kanterna på brödet och dela inkråmet i större bitar. Stek brödet frasigt i 2 msk olja i het stekpanna. Skala vitlöken och pressa över. Låt steka med 1 minut.
Häll av oljan från paprikan och grovhacka den. Skala och finhacka löken.
Vispa samman senap, vinäger, 2 msk olja och 3 msk av tomatspadet. Krydda med peppar.
Blanda tomater, bröd, paprika, lök, kapris, basilikablad och dressing.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 43 röster)
Att dricka till tryffelpastan:
Limoux Barrique 2015 (6422) Frankrike, 99 kr.
Vitt vin i generös fruktig stil, lätt kryddiga toner och inslag av rostade nötter och smör. Frisk fruktsyra.