Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panpizza

Recept på panpizza, en tjockare pizza som bakas i form.

PanpizzaPanpizzaPanpizza
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten- 35 grader
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 tskströsocker
  • 1 mskbakpulver
  • 13 dlvetemjöl special- ca
  • olivolja- till formen

Fyllning

  • 1 dlpizzasås- färdig från burk, drygt
  • 300 gsalami
  • 200 gchampinjoner
  • 500 gmozzarella- riven

Till garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i bunken. Arbeta ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 45 minuter.

  2. Smörj 4 runda pajformar/bakformar, cirka 23 centimeter i diameter med löstagbar kant med olja. Dela degen och kavla ut till 4 runda pizzor och lägg i formarna. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Bred på ett lager på lager med tomatsås, strimlad salami, skivade champinjoner och riven mozzarella på pizzorna. Grädda i två omgångar mitt i ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök