Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på panpizza, en tjockare pizza som bakas i form.
Smula jästen i en degbunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i bunken. Arbeta ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
Smörj 4 runda pajformar/bakformar, cirka 23 centimeter i diameter med löstagbar kant med olja. Dela degen och kavla ut till 4 runda pizzor och lägg i formarna. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader. Bred på ett lager på lager med tomatsås, strimlad salami, skivade champinjoner och riven mozzarella på pizzorna. Grädda i två omgångar mitt i ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med basilika.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök