Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannstekt abborre, kroketter och harsyramajonnäs är frasig och gott. Harsyra och vattenkrasse kan ersättas med samma mängd citronmeliss.
Kroketter: Skala och koka potatisen mjuk. Låt potatisen rinna av och pressa den genom en potatispress. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör. Blanda potatisen med lök, äggula och gräslök till ett mos. Krydda med röksalt, salt och peppar.
Forma smeten till åtta runda bollar och ställ dem i frysen ca 1 timme.
Majonnäs: Mixa örterna med oljan så att den blir grön och fin. Sila oljan. Mixa ägg och senap i en bunke och häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.
Vänd bollarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Hetta upp oljan till 160°. Fritera bollarna tills de är gyllenbruna och fina, ca 2 min.
Stek abborrfiléerna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Servera abborrfiléerna med kroketter och majonnäs. Garnera med örter.