Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannkakstårta

”Jag fick ofta pannkakor när jag var liten, men vi gjorde aldrig tårta av pannkakorna. Det tar jag igen nu.”

Receptet är från boken ”Efterlängtade efterrätter” av Charlotta Malhotra.

Pannkakstårta
Pannkakstårta
Pannkakstårta
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 stägg
  • 8 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msksmör

Fyllning

  • 3 dlvispgrädde
  • blåbärssylt- eller mosade blåbär

Till garnering

  • grädde- vispad,bär och citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa äggen med hälften av mjölken. Tillsätt vetemjöl och salt och rör till en fin och jämn smet. Häll i resten av mjölken.

  2. Grädda pannkakorna i en stekpanna med smör. Lägg dem att svalna ovanpå varandra med en bit smörpapper emellan.

  3. Vispa grädden. Varva pannkakorna med sylt eller mosade bär och vispad grädde. Garnera sedan pannkakstårtan med mer vispad grädde, bär och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök