Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig kalastårta med ett stort lass pannkakor, en massa grädde och färska bär. När tårtan monteras ihop behöver man inte lägga fyllning mellan varje pannkaka utan mellan ungefär var sjunde pannkaka - då blir tårtan stadigare.
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Vispa in resten av mjölken, socker, vaniljsocker och salt.
Vispa in ett ägg i taget i smeten. Låt smeten svälla cirka 10 minuter.
Smält smöret i ett pannkakslagg eller i en stekpanna och blanda i smeten. Stek pannkakorna och låt svalna.
Montera ihop tårtan med vispad grädde, lemoncurd och mosade hallon, blåbär och jordgubbar (spar lite av bären till garnering).
Toppa med en rejäl klick grädde och färska bär.
Recept från Mitt kök