Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som dessert eller som tårta till kaffet.
Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
Smält smöret i en stekpanna och rör ner det i smeten. Då behövs inget extra smör vid gräddningen.
Grädda tunna pannkakor i stekpannan, ca 3/4 dl smet per pannkaka, 1 1/2 min på varje sida, strax över medelvärme. Låt pannkakorna kallna.
Skala och mosa kiwin grovt med en gaffel. Varva pannkakor med kiwi och hallonsylt.
Vispa grädden lätt. Tillsätt lemon curd och vispa till ett fast skum. Bred hälften av detta på tårtan och servera resten till.
Skala och skär kiwin i klyftor. Garnera tårtan med kiwi och hallon och servera den med den sparade gräddblandningen.