Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannkakstårta med kanel & lingongrädde

Med en pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som dessert efter middagen eller som fika till kaffet.

Pannkakstårta med kanel & lingongrädde
Pannkakstårta med kanel & lingongrädde
Pannkakstårta med kanel & lingongrädde
Ove Lindfors

Smet

  • 2,5 dlsiktat dinkelmjöl- eller vetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 6 dlvispgrädde
  • 1,5 tskkanel
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 dlrårörda lingon
  • 11,5 dllingon- frysta

Till garnering

  • lingon- frysta
  • valnötter

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.

  2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.

  3. Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna vid gräddningen och häll i ett tunt lager pannkakssmet.

  4. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, cirka 3⁄4 dl smet per pannkaka. Låt dem kallna.

  5. Fyllning: Vispa grädden med kanel och vanilj till ett mjukt skum. Vänd ner lingonsylt och lingon.

  6. Varva pannkakor med lingongrädde. Garnera med lingon och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök