Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med en pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som dessert efter middagen eller som fika till kaffet.
Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna vid gräddningen och häll i ett tunt lager pannkakssmet.
Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, cirka 3⁄4 dl smet per pannkaka. Låt dem kallna.
Fyllning: Vispa grädden med kanel och vanilj till ett mjukt skum. Vänd ner lingonsylt och lingon.
Varva pannkakor med lingongrädde. Garnera med lingon och nötter.
Recept från Mitt kök