Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannkakstårta med citron- och passionsfyllning

Pannkakorna kan stekas och frysas in. Varva med fyllning och hallon strax före servering.

Pannkakstårta med citron- och passionsfyllningPannkakstårta med citron- och passionsfyllningPannkakstårta med citron- och passionsfyllning
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 mskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 2 dlmjölk- + 2 dl
  • 2ägg
  • 0,5 tskkardemumma- stött
  • 1 mskcitronskal- rivet

Fyllning

  • 4 dlvispgrädde
  • 2 dllemon curd
  • 2passionsfrukter- + 1
  • 125 ghallon- färska + 125 g

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk under kraftig vispning så att alla mjölklumpar försvinner. Späd med resten av mjölken.

  2. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt smör, kardemumma och citronskal.

  3. Grädda pannkakor i en liten stekpanna, ca 18 cm i diameter, ca 2 min på varje sida. Lägg dem på smörgåspapper med en remsa papper emellan, låt kallna.

  4. Fyllning: Vispa grädden ganska fast. Blanda ca 1 dl vispad grädde med lemon curd. Vänd försiktigt ner citrongrädden i resten av den vispade grädden.

  5. Passera 2 passionsfrukter, mät till ca 1 msk. Blanda ner passionsfrukten i grädden. Varva pannkakorna med citron- och passionsgrädde och 125 g hallon. Avsluta med grädde och garnera med 125 g hallon. Garnera med 1 urgröpt passionsfrukt.

Vad tyckte du om receptet?