Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannkakorna kan stekas och frysas in. Varva med fyllning och hallon strax före servering.
Smält smöret. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt 2 dl mjölk under kraftig vispning så att alla mjölklumpar försvinner. Späd med resten av mjölken.
Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt smör, kardemumma och citronskal.
Grädda pannkakor i en liten stekpanna, ca 18 cm i diameter, ca 2 min på varje sida. Lägg dem på smörgåspapper med en remsa papper emellan, låt kallna.
Fyllning: Vispa grädden ganska fast. Blanda ca 1 dl vispad grädde med lemon curd. Vänd försiktigt ner citrongrädden i resten av den vispade grädden.
Passera 2 passionsfrukter, mät till ca 1 msk. Blanda ner passionsfrukten i grädden. Varva pannkakorna med citron- och passionsgrädde och 125 g hallon. Avsluta med grädde och garnera med 125 g hallon. Garnera med 1 urgröpt passionsfrukt.