Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här har den klassiska pannkakstårtan uppdaterats med choklad och pannacotta. Chokladcrêpes varvas med en krämig vispad mascarpone och tårtan gör middagsavslutningen perfekt. Tårtan blir väldigt maffig, speciellt med chokladrullarna på toppen.
Dag 1: Vispad mascarponepannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 min. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp 2 dl grädde med socker och vaniljfrön. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt 1 dl grädde och blanda ordentligt. Sila smeten. Låt smeten stå i kylen i ca 1 dygn.
Dag 2: Smält smöret. Vispa ihop mjölk, ägg, socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt mjöl och kakao och vispa till en klumpfri smet. Rör i smöret. Låt smeten stå i kylen i 1 tim.
Stek tunna crêpes av smeten i smör i en stekpanna, ca 20 cm
i diameter, tills de är gyllene på båda sidor. Lägg dem undan för undan på smörgåspapper och låt dem kallna.
Vispa upp pannacottan tillsammans med mascarponen.
Varva crêpes med ett tunt lager vispad pannacotta, ca 2 msk per lager. Bred ut den tunt men inte ända ut i kanterna. Bred pannacotta på den översta crêpen.
Chokladrullar: Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Bred ut den på en stenskiva eller en ren plåt och dra chokladen fram och tillbaka med en palett tills den börjar stelna, se till att det blir ett tunt lager. Skrapa snabbt med en degskrapa när chokladen börjar stelna så att det blir tunna rullar.
Låt rullarna stelna och rör sedan om med händerna så att de separeras.
Toppa tårtan med chokladrullar och kakao.