Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en pannkakstårta till mellanmål, som efterrätt eller till födelsedagskalaset. Variera den efter eget tycke och smak med val av olika sorters färska bär och sylt eller varför inte choklad- eller kolasås.
Blanda mjöl, hälften av mjölken och äggen. Rör till en jämn smet. Tillsätt och blanda ner resten av mjölken, saltet och smält smör.
Stek pannkakorna i smör. Låt dem kallna annars smälter grädden.
Fyllning: Beroende på säsong kan det vara svårt att få tag på färska bär. Använder du frysta bär och tycker att de är för lite söta kan du pudra över florsocker och röra runt. Givetvis kan du blanda och ta blåbärssylt, färska eller frysta hallon. Skapa din drömtårta utifrån dina favoritsmaker. Banan ger en god och mjuk smak. Mosa och lägg ett lager på pannkakan, varva sen pannkakorna med vispad grädde, bär eller sylt. Garnera med vispad grädde och bär.
Recept från Mitt kök