Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannkaksspett med färska jordgubbar

Snurra ihop pannkakorna på spett med jordgubbar. Praktiskt, roligt och gott att äta!

Pannkaksspett med färska jordgubbarPannkaksspett med färska jordgubbarPannkaksspett med färska jordgubbar
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 3ägg
  • 6 dlmjölk
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • mandelsmör- eller pistaschkräm
  • jordgubbar
  • evflorsocker

Gör så här

  1. Smält 2 msk smör. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Tillsätt det smälta smöret, vaniljsocker och salt. Låt smeten stå i ca 20 min för att svälla.

  2. Grädda pannkakorna i omgångar i 2 msk smör i en het stekpanna. Ytan ska vara guldbrun undertill innan du vänder pannkakan.

  3. Bred mandel- eller nötsmör på pannkakorna och skär dem i bitar ca 3 cm breda. Rulla ihop. Trä varannan rulle och varannan jordgubbe på spett. Pudra eventuellt över florsocker före servering.

Vad tyckte du om receptet?