Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa otroligt söta små pannkasmuffins är både supergoda och lätta att göra!
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget. Vispa i äggen, spara en vita och vispa den separat i en bunke och vänd ner i smeten. Smörj en muffinsplåt med smör och häll i smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Lemon curd: Blanda citronsaft, skal, smör och socker i en rostfri kastrull och smält allt på låg värme. Dra av från plattan.
Vispa ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills det tjocknar. Dra av från värmen och sila av.
Häll upp lemon curden i en bunke och sätt på plastfilm. Låt den kallna i kylen eller fyll upp i en burk.
Servering: Vispa grädden och fyll upp en spritspåse. Lägg på lemon curd på pannkaksmuffinsen, servera resten av lemoncurden vid sidan om. Lägg på bär och garnera med grädde eller servera grädden och resten av bären i en skål vid sidan om.
Recept från Mitt kök