Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pannkaksbollar, även kallade aebleskiver, som äts i Danmark i juletid. Det krävs en munkpanna för att göra bollarna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Dela äggen. Vispa ihop äggulor, mjölk och 3 msk smör. Tillsätt mjölmixen och vispa slätt.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i smeten.
Värm en munkpanna på medelvärme och lägg 1 tsk smör i varje hål. Häll i 1 msk smet när smöret bubblar. Lägg på 1 tsk sylt i smeten och häll sedan på mer smet så den når upp till kanten på munkpannan.
Stek 3-5 min. Vänd med hjälp av en gaffel eller en sticka. Stek ytterligare 2-3 min.
Lägg pannkaksbollarna över på en tallrik och håll dem varma till servering. Pudra med florsocker precis före servering.
Recept Saga Areng, Hembakat