Bästa receptet på pannkakssmet. Grundrecept på klassiska pannkakor. Bra pannkakssmet till plättar och tunna, frasiga pannkakor. Om smeten får stå över natten blir pannkakorna extra goda och lättstekta.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3ägg
6 dlmjölk
2,5 dlvetemjöl
0,5 tsksalt
Till stekning
50 gsmör
Gör så här
Vispa upp äggen och tillsätt hälften av mjölken.
Tillsätt mjöl och salt och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken.
Stek pannkakor i omgångar i smör i en stekpanna eller pannkakslagg, ca 2 min på varje sida.
PS. Gör en dubbel sats! Pannkakor är praktiskt att ha hemma i frysen.
Foto: YSedova
pannkakor-grundrecept
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 912 röster)
Serveringstips
Tillbehören kan varieras i det oändliga och kan med fördel serveras både med salta och söta toppings och fyllningar. Det klassiska är att toppa pannkakorna med färska bär, sylt och grädde eller en klick vaniljglass.
För extra fina tillfällen kan du passa på att servera pannkakorna med linser, syrad grädde, saltgurka, honung, plockad dill och fint skuren gräslök. Eller varför inte med polkabets- och äppelskivor samt getostkräm?
Föräldrar som ofta serverar pannkakor till sina barn ska inte ha dåligt samvete!
Enligt en analys av näringsinnehållet, som test- och researchföretaget Testfakta låtit göra, innehåller pannkakor med hallonsylt mer näring än både fiskpinnar med ris och falukorv med makaroner.
Byt sylten mot färska bär och det vita mjölet mot exempelvis fullkornsdinkel eller grahamsmjöl, så blir det rena hälsokosten!