Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannkakor med spenat, lax och färskost

Pannkakor med spenat, färskost och kallrökt lax känns lyxigt på brunchbordet. Bästa receptet på sepenatpannkakor.

Pannkakor med spenat, lax och färskost
Pannkakor med spenat, lax och färskost
Pannkakor med spenat, lax och färskost
Ove Lindfors

Spenatpannkakor

  • 250 gbladspenat- tinad
  • 4 dlsiktat dinkelmjöl
  • 1 mskbakpulver
  • 0,5 krmmuskot- malen
  • 1 tsksalt
  • 3 stägg
  • 7 dlstandardmjölk
  • 50 gsmör- smält
  • smör- till stekning

Till servering

  • kallrökt lax
  • naturell färskost

Gör så här

  1. Låt den tinade spenaten rinna av och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Hacka den grovt.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, muskot och salt i en bunke. Vispa upp äggen och vispa ner mjölk och smält smör. Vispa ner äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet. Blanda ner spenaten i smeten.

  3. Smält smör i en stekpanna och häll i 1/2 dl smet per pannkaka. Grädda pannkakorna cirka 2 minuter på varje sida.

  4. Lägg efter hand över pannkakorna på en bakpappersklädd plåt. Varmhåll pannkakorna i 50 grader varm ugn.

  5. Lägg upp pannkakorna på ett fat och servera med skivad lax och en klick färskost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök