Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannkakor med spenat, färskost och kallrökt lax känns lyxigt på brunchbordet. Bästa receptet på sepenatpannkakor.
Låt den tinade spenaten rinna av och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Hacka den grovt.
Blanda mjöl, bakpulver, muskot och salt i en bunke. Vispa upp äggen och vispa ner mjölk och smält smör. Vispa ner äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet. Blanda ner spenaten i smeten.
Smält smör i en stekpanna och häll i 1/2 dl smet per pannkaka. Grädda pannkakorna cirka 2 minuter på varje sida.
Lägg efter hand över pannkakorna på en bakpappersklädd plåt. Varmhåll pannkakorna i 50 grader varm ugn.
Lägg upp pannkakorna på ett fat och servera med skivad lax och en klick färskost.
Recept från Mitt kök