Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannkakor med hemgjord nutella och vispgrädde

Gör klart pannkakssmeten ­hemma och ta med ut. Du kan också steka pannkakorna ­hemma och värma dem i panna över öppen eld på picknicken.

Pannkakor med hemgjord nutella och vispgräddePannkakor med hemgjord nutella och vispgräddePannkakor med hemgjord nutella och vispgrädde
Pannkakor till utflykten. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 23 msksmör

Hemgjord nutella

  • 200 gchoklad- gärna hälften vardera av mörk choklad och mjölkchoklad
  • 200 ghasselnötter
  • 2 mskhonung
  • 12 krmflingsalt

Tillbehör

  • vispad grädde

Gör så här

  1. Nutella: Hacka chokladen och lägg den i en rostfri bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills den har smält. Låt svalna.

  2. Mixa hasselnötterna i en matberedare eller i en stark mixer i 5–10 min till en rinnig konsistens. Skrapa ner nötterna från sidorna av matberedarens behållare emellanåt så att alla nötter mixas ordentligt. Tillsätt choklad, honung och flingsalt. Blanda ihop till en jämn smet. Häll nutellan i en burk med tättslutande lock.

  3. Blanda mjöl och salt. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.

  4. Stek tunna pannkakor i smör i en liten stekpanna.

  5. Servera pannkakorna med nutellan och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: