Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska pannkakor med hemgjord nötcrème. Använd gärna en liten mixerskål med insats när du mixar nötterna.
Nötcrème: Sätt ugnen på 175°. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
Lägg nötterna i en kökshandduk. Vik ihop handduken och
gnugga bort skalet på nötterna. Lägg nötterna i en mixerskål och mixa så slätt det går, det kan ta några minuter. Tillsätt choklad och kakao och fortsätt mixa tills massan är helt slät. Krydda med salt. Ställ kallt.
Smält smöret. Vispa ihop mjölk, ägg, socker och salt. Vispa ner mjölet. Häll i smöret och vispa slätt.
Grädda pannkakor av smeten i en pannkakslagg eller stekpanna tills de har fin färg, ca 2 min på varje sida.
Servera pannkakorna med nötcrème, hallon och vispad grädde.