Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Laktosfria pannkakor

Recept på laktosfria pannkakor gjorda på havredryck. Pannkakorna görs på laktosfria havreprodukter och rapsolja, men pannkakorna blir även goda med vanlig mjölk, för dem som tål det.

Laktosfria pannkakorLaktosfria pannkakorLaktosfria pannkakor
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1,5 dlhavredryck
  • 1 dlhavregryn
  • 2 tskrapsolja
  • 1ägg
  • 1 tsklönnsirap
  • 0,5 dldinkelmjöl fullkorn
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Smaksättning

  • 0,5 dlblåbär- frysta, eller 3 st hackade, torkade aprikoser eller 1 litet finhackat äpple + 2 krm kanel och 1 kr m mald kardemumma

Till stekning

  • 1 mskmjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Blanda havredryck och havregryn och låt stå och svälla ca 5 min.

  2. Tillsätt olja, ägg och lönnsirap.

  3. Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt och vispa i smeten. Tillsätt valfri smaksättning.

  4. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Klicka i 3 klickar smet och grädda 3 pannkakor samtidigt i pannan (de rinner inte ut lika mycket som vanliga pannkakor). Stek pannkakorna i omgångar ca 2 min per sida.

  5. Servera med fruktsallad på  t ex jordgubbar, mango, banan och apelsin.

Vad tyckte du om receptet?