Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gratinerade pannkakor

Pannkakor som är gratinerade och fyllda med grönsaker. Gör gärna egna pannkakor. Eller köp färdiga, det blir också gott.

Gratinerade pannkakor
Gratinerade pannkakor
Gratinerade pannkakor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 msksmör- smält

Fyllning

  • 2zucchini- à 300 g
  • 2tomater
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 dlprästost- (17 %) riven lagrad, + 1 dl
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 3 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och salt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken i omgångar. Rör i smöret.

  2. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med släpplätt-beläggning och lägg dem efter hand på en tallrik. Sätt ugnen på 250º.

  3. Ansa och skär zucchinin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skär tomaterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek zucchini och tomater i smör i en stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  4.  Fördela zucchini, tomater och 1 1/2 dl ost på pannkakorna. Vik ihop dubbelt två gånger.

  5. Lägg pann­kakorna i en ugnssäker form. Ringla över grädden och strö på 1 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.

  6. Strö över persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?