Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannbröd med örter och parmesan


Med en bakpulverdeg och en gjutjärnspanna bakar vi goda och enkla pannbröd till burgarna. Orkar du inte ta med en liten stekpanna kan du även testa att lägga en platt sten i elden så att den blir riktigt het och sedan grädda brödet direkt på stenen.

Pannbröd med örter och parmesan

Pannbröd med örter och parmesan

Pannbröd med örter och parmesan

FOTOGRAF MAGNUS CARLSSON

Ingredienser

  • 8 dlvetemjöl
  • 2 dlvatten
  • 2 tsksalt
  • 1 mskbakpulver
  • 125 gparmesan- riven eller annan ost
  • 2 dlörter- blandade, hackade, exempelvis persilja, basilika och oregano

  • vetemjöl- till pannan

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt, bakpulver, ost och örter i en bunke eller plastpåse. Sätt på ett lock och förslut påsen och packa ner i picknickkorgen.


  2. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Gör platta kakor av degen. Pudra mjöl i en stekpanna och stek brödkakorna över glödvärme i cirka 4 minuter på varje sida, en eller flera åt gången beroende på hur stor stekpanna du har.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök