Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannbiffar med lingonlök

Recept på pannbiff med lök med smak av lingon. Genom att låta löken steka långsamt på låg värme under lång tid blir den väldigt mild och god. Servera gärna biffarna med potatismos och inlagd gurka.

Pannbiffar med lingonlökPannbiffar med lingonlökPannbiffar med lingonlök
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gviltfärs- eller nötfärs
  • 0,5gul lök
  • 1,5 tsktimjan
  • 1,5 tskrosmarin
  • 1ägg
  • 0,5 mskviltfond
  • 0,5 dlmineralvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Lingonlök

  • 600 ggul lök
  • 3 mskrapsolja
  • 2lagerblad
  • 0,5 msktimjan
  • 11,5 dllingon- färska eller frysta
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Lingonlök: Skala och skiva löken tunt. Mjukstek löken tillsammans med olja och kryddor i en gryta, cirka 30 minuter. Rör då och då. Det är viktigt att löken inte blir brynt, den ska mer smälta ihop.

  2. Blanda i lingon när cirka fem minuter av stektiden återstår. Smaka av med salt och peppar.

  3. Pannbiff: Skala och finhacka löken. Fräs i smör utan att den tar färg. Blanda i kryddorna mot slutet. Låt kallna.

  4. Blanda färs, lök, ägg, fond, mineralvatten, salt och peppar. Forma färsen till biffar.

  5. Stek biffarna i smör på inte alltför stark värme, två till tre minuter på varje sida. Servera med lingonlök och potatismos, och kanske inlagd gurka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök