Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannbiffar med höstig pasta

En härlig rätt med krämig örtsås!

Pannbiffar med höstig pastaPannbiffar med höstig pastaPannbiffar med höstig pasta
Foto: EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 1 kgfärs
  • 1lime- skalet tvättat och fint rivet
  • 1mozzarella- i tärningar
  • 1 cmröd chili- finhackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 15 mlolivolja
  • örtsalt- & svartpeppar

Höstig pasta

  • 1 pktpasta- gärna någon lite mindre sort
  • 1,5rucola- näve
  • 1gul lök- fint skivad i halvmånar
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Krämig örtsås

  • 4 dlyoghurt
  • 1 dlmajonnäs
  • 2äggulor
  • 1 tskdijonsenap- (det går även utmärkt med vanlig bordssenap)
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2,5 dlrapsolja
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • gräslök- timjan och mynta, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser ordentligt, provstek och smaka av.

  2. Forma mindre pannbiffar.

  3. Lägg de på en varm grill/grillpanna.

  4. Koka pastan enligt paket, häll av vattnet, salta och ha på lite olja

  5. Blanda i rucola och löken vänd sedan försiktigt. Smaka av och servera.

  6. Blanda äggulor, senap och vinäger.

  7. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.

  8. Blanda i kryddorna och testa dig fram med mängden tills du är nöjd.

  9. Smaka av med salt och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök