Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannbiff med rostad rotselleri och getostyoghurt

Pannbiffar är lätta att variera med olika tillbehör efter säsong. Här samsas de med rotselleri och getostyoghurt.

Pannbiff med rostad rotselleri och getostyoghurt
Pannbiff med rostad rotselleri och getostyoghurt
Pannbiff med rostad rotselleri och getostyoghurt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1ägg
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 0,5 mskolivolja

Rotselleri

  • 800 grotselleri
  • 10salviablad
  • 0,5 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Getostyoghurt

  • 100 ggetost
  • 2 dlmatyoghurt
  • 2 tskhonung
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 30 gbröd- per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala sellerin och skär i stora bitar. Blanda med salvia, olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills sellerin är mjuk. Rör om efter halva tiden.

  2. Blanda färsen med ägg, senap och salt. Platta ut till biffar. Stek i olja i en stekpanna 4-5 min på varje sida.

  3. Skär bort kanterna och dela osten i mindre bitar. Blanda med yoghurt, honung och salt. Servera biffarna med selleri, getostyoghurt och bröd.

Vad tyckte du om receptet?