Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Palsternackspurén har en god sötsyrlig smak som passar bra till pannbiffen och de smörstekta kantarellerna.
Pannbiff: Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Låt kallna.
Lägg blandfärs i en skål. Tillsätt ägg, grädde, dijonsenap, timjan, salt, svartpeppar och lök. Blanda ordentligt.
Forma fyra biffar och stek dem gyllenbruna smör i en stekpanna ca 8 min per sida.
Palsternackspuré: Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Sila bort vattnet och mixa palsternackan i en matberedare med lätt creme fraiche och mjölk. Smaka av med honung och salt.
Ansa kantarellerna. Skala och finhacka löken.
Bryn kantareller och lök i smöret i en stekpanna tills all vätska från svampen kokat in. Smaka av med salt och socker. Tillsätt persiljan precis före serveringen.
Fördela pannbiff och palsternackspuré på tallrikar och strö kantarellerna runt.