Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannbiff i ugn – enkelt recept

Pannbiff i ugn är ett mycket praktiskt sätt att laga mat på eftersom du slipper stekos både från pannbiffar och lök.

Pannbiff i ugn – enkelt receptPannbiff i ugn – enkelt receptPannbiff i ugn – enkelt recept
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 1 dlströbröd
  • 1ägg
  • 2gula lökar
  • 500 gpotatis
  • 300 gpalsternacka
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 1 tsksoja- kinesisk
  • 300 gbrysselkål- färsk eller fryst
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dllingonsylt

Garnering

  • persilja- timjan eller någon annan ört, hackad, ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd, ägg och 1 1/2 dl vatten. Låt stå ca 5 min. Blanda ströbrödet med färsen och krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 8 biffar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skiva löken. Lägg den i en liten ugnssäker form. Ställ formen på plåten bredvid biffarna.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 275°.

  4. Blanda grädden med smulad buljongtärning, soja och 1 krm peppar. Häll blandningen över löken och tillaga biffar och sås ytterligare ca 10 min.

  5. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt kokvattnet rinna av men spara det. Stompa potatis och palsternacka med en potatisstomp. Späd med kokvattnet till lagom konsistens. Krydda med  1 tsk salt.

  6. Ansa och halvera brysselkålen om färsk används. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

  7. Strö eventuellt hackad persilja över biffarna. Servera pannbiffen med löksås, potatis- och palsternacksstomp, brysselkål och lingonsylt

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept på husmansfavoriter: