Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 34g
Kolhydrater: 59g
Pannbiff i ugn är ett mycket praktiskt sätt att laga mat på eftersom du slipper stekos både från pannbiffar och lök.
Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd, ägg och 1 1/2 dl vatten. Låt stå ca 5 min. Blanda ströbrödet med färsen och krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 8 biffar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skala och skiva löken. Lägg den i en liten ugnssäker form. Ställ formen på plåten bredvid biffarna.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 275°.
Blanda grädden med smulad buljongtärning, soja och 1 krm peppar. Häll blandningen över löken och tillaga biffar och sås ytterligare ca 10 min.
Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt kokvattnet rinna av men spara det. Stompa potatis och palsternacka med en potatisstomp. Späd med kokvattnet till lagom konsistens. Krydda med 1 tsk salt.
Ansa och halvera brysselkålen om färsk används. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
Strö eventuellt hackad persilja över biffarna. Servera pannbiffen med löksås, potatis- och palsternacksstomp, brysselkål och lingonsylt