Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannacottapaj med jordgubbar är en somrig och god paj som kan göras ett par dagar i förväg.
Smält smöret. Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret lösts upp. Ta upp gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Låt svalna något.
Snoppa jordgubbarna och mixa dem med mixerstav eller i matberedare till en puré. Vispa ner jordgubbspuré, färskost och vaniljsocker i grädden. Häll smeten i pajformen. Låt pajen stå i kylen ca 3 timmar tills den har stelnat.
Garnera pajen med jordgubbar och ätbara blommor.