Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacottapaj med jordgubbar

Pannacottapaj med jordgubbar är en somrig och god paj som kan göras ett par dagar i förväg.

Pannacottapaj med jordgubbar
Pannacottapaj med jordgubbar
Pannacottapaj med jordgubbar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 12digestivekex

Fyllning

  • 3gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 250 gjordgubbar
  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 0,5 ljordgubbar
  • blommor- ätbara, t ex krasse, tusensköna, viol, kryddtagetes

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret lösts upp. Ta upp gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Låt svalna något.

  3. Snoppa jordgubbarna och mixa dem med mixerstav eller i matberedare till en puré. Vispa ner jordgubbspuré, färskost och vaniljsocker i grädden. Häll smeten i pajformen. Låt pajen stå i kylen ca 3 timmar tills den har stelnat.

  4. Garnera pajen med jordgubbar och ätbara blommor.

Vad tyckte du om receptet?