Recept på randiga maränger hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en fräsch paj med mango- och citronsmak. Mangopuré görs genom att mixa mango och pressa genom en sil till en slät, fin puré. Det behövs ca 600 g fruktkött för att få ut 400 g puré. Förbered gärna pajen dagen innan så att den hinner stelna. Det går även bra att frysa pajen
Mixa smör, mjöl, socker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen, på mjölad arbetsbänk, till en ca 3 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Forma efter formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in pajskalet i frysen i ca 20 min för att förhindra att det glider ner vid gräddning.
Sätt ugnen på 200°. Pensla pajskalet med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kallna.
Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp mangopuré, grädde, socker och citronsaft. Ta upp och låt -gelatinbladen smälta i blandningen under omrörning. Tillsätt salt. Låt svalna.
Häll pannacottasmeten i pajskalet, spara en bit upp till kanten så att mangospegeln får plats. Låt stå i kyl i ca 4 tim.
Mangospegel: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Blanda mangopuré, socker, -citronsaft och vatten i en kastrull. Värm blandningen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen under omrörning. Låt svalna till ca 30°. Häll smeten över -pannacottan. Låt pajen stå i kyl i ca 2 tim.
Garnera pajen med maränger och kaksmulor precis före servering.
Recept på randiga maränger hittar du här: