Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannacotta är en enkel men festlig dessert. Är du allergisk mot valnötter kan du servera kompotten med mandelbiskvier i stället.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädden med socker, vaniljstång, vaniljfrön och stjärnanis. Ta kastrullen åt sidan.
Ta upp och smält gelatinbladen i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och sila genom en finmaskig sil. Fördela i glas och ställ i kylskåpet minst 4 timmar.
Valnötter: Smält sockret i en kastrull tills det blir ljust brunt. Tillsätt valnötterna och vänd runt dem i det smälta sockret så att de blir helt täckta. Häll upp på bakpappersklädd plåt och låt kallna.
Kompott: Skala och fintärna päronen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt päronen. Koka mjuka under lock 3-5 min. Låt kallna.
Servera pannacottan med kompott och valnötter. Garnera med mynta.