Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med stjärnanis och päronkompott

Pannacotta är en enkel men festlig dessert. Är du allergisk mot valnötter kan du servera kompotten med mandelbiskvier i stället.

Pannacotta med stjärnanis och päronkompott
Pannacotta med stjärnanis och päronkompott
Pannacotta med stjärnanis och päronkompott
Foto: Annika Vanerus

Pannacotta

  • 2gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströsocker
  • 2stjärnanis
  • 2 dlmatyoghurt

Karamelliserade valnötter

  • 0,5 dlströsocker
  • 50 gvalnötter

Päronkompott

  • 3päron
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna.

  2. Koka upp grädden med socker,  vaniljstång, vaniljfrön och stjärnanis. Ta kastrullen åt sidan.

  3. Ta upp och smält gelatinbladen i gräddblandningen. Tillsätt yoghurten och sila genom en finmaskig sil. Fördela  i glas och ställ i kylskåpet minst 4 timmar.

  4. Valnötter: Smält sockret i en kastrull tills det blir ljust brunt. Tillsätt valnötterna och vänd runt dem i det smälta sockret så att de blir helt täckta. Häll upp på bakpappersklädd plåt och låt kallna.

  5. Kompott: Skala och fintärna päronen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt päronen. Koka mjuka under lock 3-5 min. Låt kallna.

  6. Servera pannacottan med kompott och valnötter. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?