Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med smördegsrosett och färska hallon

Passionspannacotta. Passionsfrukten ger grädden mycket smak i en dessert som har det mesta: len konsistens, friska bär och knaprig smördegsrosett.

Pannacotta med smördegsrosett och färska hallon
Pannacotta med smördegsrosett och färska hallon
Pannacotta med smördegsrosett och färska hallon

Pannacotta

    Pannacotta

    • 2gelatinblad
    • 3 dlvispgrädde
    • 4passionsfrukter
    • 0,5 dlfarin
    • 0,5vaniljstång

    Smördegsrosetter

    • 1smördegsplatta- fryst
    • 2 mskströsocker

    Tillbehör

    • 1 pkthallon- färska eller frysta

    Gör så här

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 15 min.

    2. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinet.

    3. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Ta upp vaniljstången och sila av passionsfruktskärnorna i en skål.

    4. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.

    5. Smördegsrosetter: Sätt ugnen på 225°. Strö 1 msk socker på smördegsplattan. Vänd den och strö 1 msk ovanpå. Kavla ut på längden till ca 25 cm. Skär eller sporra 1 1/2 cm tjocka remsor som formas till rosetter. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen 10–12 min.

    6. Servering: Lossa pannacottan runt kanterna med en liten vass kniv samtidigt som du bestämt stjälper upp dem på tallrik. Servera med smördegsrosetter och hallon.

    Vad tyckte du om receptet?