Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Passionspannacotta. Passionsfrukten ger grädden mycket smak i en dessert som har det mesta: len konsistens, friska bär och knaprig smördegsrosett.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 15 min.
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinet.
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Ta upp vaniljstången och sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.
Smördegsrosetter: Sätt ugnen på 225°. Strö 1 msk socker på smördegsplattan. Vänd den och strö 1 msk ovanpå. Kavla ut på längden till ca 25 cm. Skär eller sporra 1 1/2 cm tjocka remsor som formas till rosetter. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen 10–12 min.
Servering: Lossa pannacottan runt kanterna med en liten vass kniv samtidigt som du bestämt stjälper upp dem på tallrik. Servera med smördegsrosetter och hallon.