Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med sill & pepparrot

Påsksill i glas med nordiska smaker av pepparrot och färska örter.

Pannacotta med sill & pepparrot
Pannacotta med sill & pepparrot
Pannacotta med sill & pepparrot
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3gelatinblad
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 förp5-minuterssill- 420 g
  • 3 dlgräddfil
  • 3 mskpepparrot- färskriven
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • salt
  • vitpeppar- nymlad

Till garnering

  • gräslök- hackad
  • rädisor

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner i grädden. Låt svalna.

  2. Skölj och fintärna sillen.

  3. Blanda gräddfil, pepparrot, örter och sill. Vänd ner grädden. Smaka av med salt och peppar.

  4. Häll smeten i 8 små skålar eller glas som vardera rymmer cirka 1 dl. Låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med hackad gräslök och rädisor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök