Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med nypongelé

Pannacotta med frisk smak av nypon. Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.

Pannacotta med nypongelé
Pannacotta med nypongelé
Pannacotta med nypongelé
Foto: Holger Edström

Pannacotta

  • 4gelatinblad
  • 6 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång
  • 1 dlfarinsocker

Nypongelé

  • 3,5 dlvatten
  • 1 dlnypon- rensade grovhackade, eller samma mängd torkade
  • 1 dlsyltsocker

Tillbehör

  • mandelbiskvier

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 min.

  2. Häll grädden i en  kastrull.  Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.

  3. Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.

  4. Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning.

  5. Fördela blandningen i 8 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl. Täck och ställ kallt.

  6. Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.

  7. Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering.

  8. Dekorera med mandelbiskvier  före servering.

Vad tyckte du om receptet?