Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med mangopuré


Smaken av mango och saffran förenas i en gyllene sås som serveras till en krämig pannacotta.

Pannacotta med mangopuré

Pannacotta med mangopuré

Pannacotta med mangopuré

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 5 dlvispgrädde
  • 1 dlgelésocker
  • 150 gmango- (går bra med fryst)
  • 0,5 dlvatten
  • 1 mskflorsocker
  • 0,5 påsesaffran- (0.25 gram)
  • kokosflarn- se separat recept
  • kokosflarn- cirka 10 stycken
  • 1 dlkokosflingor
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlsocker
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 2 tskhonung

Gör så här

  1. Koka upp grädden med sockret och låt koka i 1/2 minut.

  2. Häll i fyra formar eller glas. Låt stå i kylen cirka fyra timmar för att stelna.

  3. Mixa mango, vatten, socker och saffran till en slät puré.

  4. Servering: Stjälp upp puddingarna på fyra assietter och ringla puré runtom. Servera med kokosflarn.

  5. Kokosflarn: Blanda alla ingredienser i en liten kastrull. Värm försiktigt upp under omrörning till kokpunkten. Klicka ut cirka tio klickar smet på bakplåtspapper. Grädda i cirka 7-8 minuter 150 grader tills flarnen är gyllene. Låt svalna. (Önskar man böja flarnen gör man det när de är varma.)

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök