Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med havtorn och fruktsallad

Pannacotta är en perfekt dessert som går att förbereda. Havtornsjuicen ger smak åt både pannacotta och gelé.

Pannacotta med havtorn och fruktsalladPannacotta med havtorn och fruktsalladPannacotta med havtorn och fruktsallad
Foto: Ulrika Pousette

Pannacotta

  • 2gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 4,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhavtornsjuice
  • 4 mskströsocker

Gele

  • 2gelatinblad
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlhavtornsjuice
  • 2 mskströsocker

Frukt

  • passionsfrukt
  • physalis
  • papaya
  • kumquat

Gör så här

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp grädden med vaniljfrön och vaniljstång, havtornsjuice och socker.

  2. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ kallt i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.

  3. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten, havtornsjuice och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt gelén kallna tills det blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt till servering.

  4. Servera med frukt i en skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?