Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med citron och lakrits

Citronpannacotta med lakritsgele. Citron och lakrits är två säkra smakkompisar - här i en krämig pannacotta.

Pannacotta med citron och lakrits
Pannacotta med citron och lakrits
Pannacotta med citron och lakrits
Ann-Charlotte Fägerlind

Pannacotta

  • 10 grålakrits
  • 1,5 dlvatten
  • 5 mskgelésocker- (2 + 3 msk)
  • 3 dlgrädde
  • 1 stcitron- rivet skal

Gör så här

  1. Krossa rålakritsen till bitar. Koka upp vatten och lös upp rålakritsen. Tillsätt 2 msk gelésocker och låt sjuda 30 sek.

  2. Häll upp cirka 1 1/2 msk lakritsblandning i varje serveringsglas. Ställ i frysen att stelna.

  3. Riv citronskalet och blanda med grädden. Tillsätt 3 msk gelésocker.

  4. Koka upp och låt sjuda 30 sek.

  5. Häll pannacottan i serveringsglasen med lakritsen i botten. Ställ svalt tills pannacottan stabiliserar sig.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Recept från Mitt kök