Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med blodapelsin och kanderade hasselnötter

Rysgrynspannacotta - Risifrutti deluxe enligt Christian Fredriksson. Allt kan göras en dag i förväg och läggas ihop vid serveringen. Blanda gärna i annan frukt efter tycke och smak.

Pannacotta med blodapelsin och kanderade hasselnötterPannacotta med blodapelsin och kanderade hasselnötterPannacotta med blodapelsin och kanderade hasselnötter
Foto: Ulrika Pousette

Pannacotta

  • 0,75 dlgrötris
  • 0,5 msksmör
  • 1,5 dlvatten
  • 2 krmsalt
  • 3,5 dlmjölk
  • 1 litenkanelstång
  • 0,5 tskkardemumma- mald

Pannacotta

  • 1gelatinblad
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlgräddfil

Garnering

  • 2blodapelsiner
  • 50 ghasselnötter
  • 3 mskströsocker

Gör så här

  1. Koka riset med smör, vatten och salt  i en kastrull ca 10 min på medelhög värme. Sänk värmen och tillsätt mjölk och kanelstång. Låt svälla 20–30 min under lock. Tillsätt kardemumma. Fyll glas till hälften med gröten och ställ i kylen.

  2. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp sockret och lite av grädden i en kastrull. Ta upp och låt det smälta i den varma grädden. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt resten av grädden och gräddfilen.

  3. Fyll upp glasen med pannacottasmeten och ställ i kylen 6–8 timmar.

  4. Skala och skär blodapelsinerna i hinnfria klyftor.

  5. Rosta hasselnötterna i het panna. Häll dem på en handduk och gnugga bort det mesta av skalet. Lägg tillbaka nötterna i pannan,  strö över sockret och karamellisera nötterna. Häll nötterna på bakplåtspapper och låt kallna.

  6. Garnera pannacottan med blodapelsin och kanderade hasselnötter.

Vad tyckte du om receptet?