Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker pannacotta smaksatt med vanilj och apelsin. Spritsa på lite vispad grädde och garnera med en liten pepparkaka, lingon och finrivet apelsinskal.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Häll vispgrädde och strösocker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både stången och fröna i kastrullen. Koka upp och dra av kastrullen från värmen.
Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den heta grädden.
Lägg i finrivet apelsinskal och rör i yoghurten.
Häll upp i små portionsglas. Sätt i pannacottan i kylen i minst 4 timmar.
Vispa upp grädden och fyll i en engångsspritspåse med fin stjärntyll.
Spritsa på grädden och garnera med en liten pepparkaka, lingon och finrivet apelsinskal. Pudra eventuellt på kanel.
Recept från Mitt kök