Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pannacotta med apelsinyoghurt & pepparkaka

Läcker pannacotta smaksatt med vanilj och apelsin. Spritsa på lite vispad grädde och garnera med en liten pepparkaka, lingon och finrivet apelsinskal.

Pannacotta med apelsinyoghurt & pepparkaka
Pannacotta med apelsinyoghurt & pepparkaka
Pannacotta med apelsinyoghurt & pepparkaka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 0,5vaniljstång
  • 1apelsin- finrivet skal och 2 msk av saften
  • 2 dlyoghurt- naturell

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 4pepparkakor- mini
  • 1 msklingon
  • 0,5apelsin- finrivet skal
  • evkanel- malen

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  2. Häll vispgrädde och strösocker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både stången och fröna i kastrullen. Koka upp och dra av kastrullen från värmen.

  3. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den heta grädden.

  4. Lägg i finrivet apelsinskal och rör i yoghurten.

  5. Häll upp i små portionsglas. Sätt i pannacottan i kylen i minst 4 timmar.

  6. Vispa upp grädden och fyll i en engångsspritspåse med fin stjärntyll.

  7. Spritsa på grädden och garnera med en liten pepparkaka, lingon och finrivet apelsinskal. Pudra eventuellt på kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök