Recept på pannacotta utan gelatin hittar du här:
Fler klassiska efterrätter hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett enkelt recept på pannacotta som inte går att misslyckas med. Servera gärna pannacottan med färska bär som hallon, blåbär eller jordgubbar eller frukt skuren i mindre bitar. Utgå från ett grundrecept på pannacotta och toppa med säsongens bär, en kompott eller knäckigt smul.
Pannacotta kan lagas i god tid innan servering och är en populär efterrätt till bland annat nyår.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp grädde och socker i en kastrull. Tillsätt eventuellt vaniljsocker eller rivet citronskal. Ta upp gelatinbladen från vattnet och låt de smälta i grädden under omröring.
Häll grädden i glas. Ställ dem i kylen ca 2 timmar. Toppa pannacottan med bär eller frukt och servera.
Recept på pannacotta utan gelatin hittar du här:
Fler klassiska efterrätter hittar du här: