Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia är lyxiga italienska smaker! Och små goda färska korvar ersätter de klassiska prinskorvarna. Stek gärna köttbullarna i förväg och låt dem kallna. Då är det lätta att steka ihop samtidigt med korven vid servering!
Skala och finhacka löken. Häll bort oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv osten.
Bryn löken i 1 msk smör– och rapsoljeblandning i en stekpanna 2–3 min. Rör ihop grädde, ströbröd, fond och ägg. Blanda i färs, lökfräs, tomater, ost, salt och peppar. Rulla färsen till bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Stek köttbullarna runtom i omgångar i 2 msk smör- och rapsoljeblandning i en stekpanna på medelvärme ca 7 min. Stek korvarna i olja ca 5 min runtom. Repa och låt salviabladen steka med de sista 10 sekunderna.
Lägg upp köttbullar, korv och salviablad på ett fat och riv över pecorino.