Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia

Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia är lyxiga italienska smaker! Och små goda färska korvar ersätter de klassiska prinskorvarna. Stek gärna köttbullarna i förväg och låt dem kallna. Då är det lätta att steka ihop samtidigt med korven vid servering!

Panna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salcicciaPanna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salcicciaPanna med kalvfärsbullar med pecorino, salvia och stekt salciccia
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gfärs- av kalv eller högrev
  • 1gul lök
  • 1 burksoltorkade tomater- inlagda (150 g)
  • 30 gpecorino
  • 1 msksmör- och rapsolja- + 2 msk
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströbröd
  • 3 mskkalvfond- konc
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 krukasalvia

Tillbehör

  • 2 pktminisalsiccia- med rosmarin och fänkål (à 180 g)
  • 1 mskolivolja

Garnering

  • pecorino

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Häll bort oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv osten.

  2. Bryn löken i 1 msk smör– och rapsoljeblandning i en stekpanna 2–3 min. Rör ihop grädde, ströbröd, fond och ägg. Blanda i färs, lökfräs, tomater, ost, salt och peppar. Rulla färsen till bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  3. Stek köttbullarna runtom i omgångar i 2 msk smör- och rapsoljeblandning i en stekpanna på medelvärme ca 7 min. Stek korvarna i olja ca 5 min runtom. Repa och låt salviabladen steka med de sista 10 sekunderna.

  4. Lägg upp köttbullar, korv och salviablad på ett fat och riv över pecorino.

Vad tyckte du om receptet?