Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pankopanerade laxfärsbiffar

Biffar på lax- och sejfilé som paneras i panko, och serveras med en fräsch tabbouleh och ärthummus.

Pankopanerade laxfärsbiffar
Pankopanerade laxfärsbiffar
Pankopanerade laxfärsbiffar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 350 glaxfilé
  • 250 gsejfilé
  • 1 tsksalt
  • 0,5chili- röd spansk
  • 2salladslökar
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1ägg
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 dlpanko- ca
  • 1 msksmör- + 2 msk rapsolja

Grön ärthummus

  • 4 msksesamfrön
  • 2 mskrapsolja- + 1 msk
  • 200 ggröna ärter
  • 1vitlöksklyfta
  • 1chili- grön mild
  • salt
  • evspiskummin- lite mald

Tabbouleh

  • 2 dlbulgur- krossad
  • 3salladslökar
  • 1 knippabladpersilja
  • 1citron- rivet skal, ekologisk
  • 6plommontomater
  • 0,5gurka

Dressing

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • olivolja
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar. Mixa dem med salt i matberedare med kniven monterad. Tillsätt urkärnad chili, bitar av salladslök, limeskal, potatismjöl, ägg och crème fraiche till en smidig färs.

  2. Forma färsen till sex biffar med vattensköljda händer. Vänd dem i panko och stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme i cirka 3 minuter per sida.

  3. Hummus: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna under omrörning tills de börja knäppa. Blanda dem med 2 msk rapsolja och mixa tills de blir krämiga. Tillsätt tinade gröna ärter, urkärnad grön chili och en matsked rapsolja. Mixa till slät konsistens. Smaka av med salt och lite spiskummin.

  4. Tabbouleh: Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen. Skiva salladslökarna tunt. Hacka persiljan fint. Riv skalet av citronen. Dela och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i små tärningar. Dela gurkan, kärna ur och skär den i små tärningar. Blanda samman en riven vitlöksklyfta, citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing. Häll över och blanda runt före serveringen.

  5. Servera laxfärsbiffarna med hummus, lite olivolja och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök