Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Biffar på lax- och sejfilé som paneras i panko, och serveras med en fräsch tabbouleh och ärthummus.
Skär fiskfiléerna i bitar. Mixa dem med salt i matberedare med kniven monterad. Tillsätt urkärnad chili, bitar av salladslök, limeskal, potatismjöl, ägg och crème fraiche till en smidig färs.
Forma färsen till sex biffar med vattensköljda händer. Vänd dem i panko och stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme i cirka 3 minuter per sida.
Hummus: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna under omrörning tills de börja knäppa. Blanda dem med 2 msk rapsolja och mixa tills de blir krämiga. Tillsätt tinade gröna ärter, urkärnad grön chili och en matsked rapsolja. Mixa till slät konsistens. Smaka av med salt och lite spiskummin.
Tabbouleh: Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen. Skiva salladslökarna tunt. Hacka persiljan fint. Riv skalet av citronen. Dela och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i små tärningar. Dela gurkan, kärna ur och skär den i små tärningar. Blanda samman en riven vitlöksklyfta, citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing. Häll över och blanda runt före serveringen.
Servera laxfärsbiffarna med hummus, lite olivolja och limeklyftor.
Recept från Mitt kök