Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa

Recept på pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa. Salsan är god även till exempelvis grillad kyckling. 

Pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa
Pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa
Pankopanerad spätta­filé med sötsur salsa

Ingredienser

  • 600 gspättafilé
  • 1ägg
  • 2 dlpanko
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • rapsolja

Salsa

  • 0,5ananas
  • 1röd paprika
  • 2salladslökar
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskströsocker
  • 1 tsksambal oelek

Tillbehör

  • 3 dlris
  • 150 gsockerärter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 

  2. Salsa: Skär bort skalet från ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Kärna ur och småtärna  paprikan. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda ananas, paprika och lök med vinäger, socker, sambal oelek och 2 krm salt.

  3. Krydda fisken med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd den först i uppvispat ägg och sedan i panko. 

  4. Stek fisken i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  5. Servera den nystekta fisken med salsa, ris och lättkokta sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?