Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pankolax med rostad blomkål och misocrème

Recept på pankolax med rostad blomkål och misocrème. Misopasta finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Den görs enligt gammal tradition av sojabönor och ris som fermenteras.

Pankolax med rostad blomkål och misocrème
Pankolax med rostad blomkål och misocrème
Pankolax med rostad blomkål och misocrème
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 glaxfilé
  • 1rödlök
  • 800 gblomkål
  • 1ägg
  • 2 dlströbröd- gärna panko
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 5,5 mskmiso- ljus
  • 8tortillabröd- små, ca 10 cm i diameter (200 g)
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit
  • 2 mskrapsolja
  • 1,2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Blanda den med 1 1/2 dl vatten. 1 dl socker och 1/2 dl ättika. Låt stå ca 20 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Bryt blomkålen i bitar, ta till vara blasten. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda 3 msk misopasta och 1 msk olja. Vänd runt blomkålen i misooljan.

  3. Stek blomkålen mitt i ugnen ca 12 min. Blanda i blomkåls-blasten och tillaga ytterligare ca 3 min.

  4. Strö 1 tsk salt och 1 krm peppar på fisken. Vispa upp ägget och vänd fisken i ägg och sedan panko. Stek den i 1 msk olja ca 3 min på varje sida.

  5. Blanda crème fraichen med  2 1/2 msk misopasta, 1 krm salt och 1 krm peppar.

  6. Servera laxen i tortillabröd med blomkål, picklad lök och misocrème.

Vad tyckte du om receptet?