Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 32g
Protein: 31g
Kolhydrater: 43g
Recept på pankolax med rostad blomkål och misocrème. Misopasta finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Den görs enligt gammal tradition av sojabönor och ris som fermenteras.
Skala och strimla löken. Blanda den med 1 1/2 dl vatten. 1 dl socker och 1/2 dl ättika. Låt stå ca 20 min.
Sätt ugnen på 225°. Bryt blomkålen i bitar, ta till vara blasten. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda 3 msk misopasta och 1 msk olja. Vänd runt blomkålen i misooljan.
Stek blomkålen mitt i ugnen ca 12 min. Blanda i blomkåls-blasten och tillaga ytterligare ca 3 min.
Strö 1 tsk salt och 1 krm peppar på fisken. Vispa upp ägget och vänd fisken i ägg och sedan panko. Stek den i 1 msk olja ca 3 min på varje sida.
Blanda crème fraichen med 2 1/2 msk misopasta, 1 krm salt och 1 krm peppar.
Servera laxen i tortillabröd med blomkål, picklad lök och misocrème.