Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs. En riktigt lyxig förrätt som passar bra till lite bubbel.
Köpa panko och ponzu?
I receptet ingår panko och ponzu. Båda produkterna finns att köpa i japanska butiker. Hittar du inte ponzu så använd pressad citron.
Börja med majonnäsen. Vispa äggula och ponzu. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Smaka av med salt och socker.
Vänd musslorna i mjöl, uppvispat ägg och panko.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera musslorna i omgångar ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera pilgrimsmusslorna nyfriterade med majonnäsen. Garnera med shisokrasse.