Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs

Recept på pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs. En riktigt lyxig förrätt som passar bra till lite bubbel.

Pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs
Pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs
Pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs

Ingredienser

  • 12pilgrimsmusslor
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 3 dlpanko
  • 0,5 tsksalt

Fritering

  • 1 lrapsolja

Ponzumajonnäs

  • 1äggula
  • 0,75 mskponzu
  • 1,5 dlrapsolja
  • 1,5 krmsalt
  • 1 krmströsocker

Gör så här

  1. Köpa panko och ponzu?

     

    I receptet ingår panko och ponzu. Båda produkterna finns att köpa i japanska butiker. Hittar du inte ponzu så använd pressad citron.

  2. Börja med majonnäsen. Vispa äggula och ponzu. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Smaka av med salt och socker.

  3. Vänd musslorna i mjöl, uppvispat ägg och panko.

  4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera musslorna i omgångar ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Servera pilgrimsmusslorna nyfriterade med majonnäsen. Garnera med shisokrasse.

Vad tyckte du om receptet?