Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nyfriterad fisk serveras med råa grönsaker och aioli. Kokt jasminris är gott till om man vill ha en riktigt mättande måltid.
Saffransaioli: Lös saffranet i det heta vattnet, låt svalna. Blanda saffransvattnet med vitlök och äggulor. Vispa försiktigt i oljan, lite i taget. Smaka av med citronsaft och salt.
Grönsaker: Skär blomkålen i små buketter. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset, skär sedan gurkan i stavar. Skala moroten och skär i stavar, Skölj sellerin och skär i stavar.
Skär sejen i mindre bitar, salta och panera i vetemjöl, ägg och panko. Hetta upp rapsoljan i en kastrull till 180° och fritera fisken i omgångar tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera fisken nyfriterad med grönsaker och aioli, komplettera gärna med grönsallad och eventuellt jasminris.