Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pankofriterad sejfilé med saffransaioli

Nyfriterad fisk serveras med råa grönsaker och aioli. Kokt jasminris är gott till om man vill ha en riktigt mättande måltid.

Pankofriterad sejfilé med saffransaioli
Pankofriterad sejfilé med saffransaioli
Pankofriterad sejfilé med saffransaioli
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 600 gsejfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 3 dlpanko- eller ströbröd
  • 1 lrapsolja- till fritering

Saffransaioli

  • 0,5 pktsaffran- (0,5 g)
  • 2 tskvatten- hett
  • 1vitlöksklyfta- liten, pressad
  • 2äggulor
  • 2 dlrapsolja
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2 krmsalt

Råa grönsaker

  • 200 gblomkål
  • 200 ggurka
  • 200 gmorötter- skalade
  • 200 gstjälkselleri

Tillbehör

  • jasminris- ev
  • grönsallad

Gör så här

  1. Saffransaioli: Lös saffranet i det heta vattnet, låt svalna. Blanda saffransvattnet med vitlök och äggulor. Vispa försiktigt i oljan, lite i taget. Smaka av med citronsaft och salt.

  2. Grönsaker: Skär blomkålen i små buketter. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset, skär sedan gurkan i stavar. Skala moroten och skär i stavar, Skölj sellerin och skär i stavar.

  3. Skär sejen i mindre bitar, salta och panera i vetemjöl, ägg och panko. Hetta upp rapsoljan i en kastrull till 180° och fritera fisken i omgångar tills den blir gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Servera fisken nyfriterad med grönsaker och aioli, komplettera gärna med grönsallad och eventuellt jasminris.

Vad tyckte du om receptet?