Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på panko- och noripanerad skrei. Fisken ska stekas strax före servering och ätas riktigt nylagad.
Strö salt och chiliflakes på fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.
Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt i oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.
Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor.
Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.
Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52°, ca 10 min.
Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.