Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs

Recept på panko- och noripanerad skrei. Fisken ska stekas strax före servering och ätas riktigt nylagad.

Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäsPanko- och noripanerad skrei med sojamajonnäsPanko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs
Recept på pankoanerad skrei med sojamajonnäs. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 gtorskrygg- gärna skrei
  • 1 tsksalt
  • 2 krmchiliflakes
  • 1ägg
  • 2 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 2noriblad
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 msksmör

Sojamajonnäs

  • 2äggulor
  • 2 dlrapsolja
  • 1 msksoja- japansk
  • 1 tsksesamolja
  • 1 krmchiliflakes

Grönsaker

  • 2morötter
  • 1fänkålsstånd
  • 150 gsockerärter
  • 0,5 dllime- pressad
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Strö salt och chiliflakes på ­fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.

  2. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt i oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.

  3. Grönsaker: Skala morötterna och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor.

  4. Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.

  5. Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52°, ca 10 min.

  6. Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.

Vad tyckte du om receptet?