Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pangets knäckebröd

Gästerna köper gärna med sig en påse av Pangets eget knäckebröd hem. Här får du chansen att göra egna. Ska du få dem lika tunna som på Panget rekommenderas en pastamaskin.

Pangets knäckebrödPangets knäckebrödPangets knäckebröd

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten- fingervarmt
  • 2 tsksalt
  • 2,5 tskkummin- eller andra brödkryddor som anis och fänkål
  • 7,5 dlgrovt rågmjöl
  • 7,5 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och kummin och rör ner mjölet. Knåda degen smidig ca 5 min. Låt degen vila 1 timme i kylskåp.

  2. Sätt ugnen på 200°. Häll ut lite rågmjöl på arbetsbänken och kavla ut en liten bit av degen till en tunn, avlång kaka. Kavla kakan med kruskavel. Skär degen i rutor ca 6 x 8 cm.

  3. Lägg rutorna på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Fortsätt att kavla ut resten av degen och grädda. Låt knäckebrödet kallna på galler och förvara det torrt.

Vad tyckte du om receptet?